Berkat kerajinan harini dapat la sebekas tiramisu yg dah lama angan² nak buat tapi tak buat² sebab banyak naw² halangannye...Kihkihkih😝😝😝
Mula² belajar buat yang simple² dulu,nanti² buat yang susah² pulak sebab setau aku resepi tiramisu ni pelbagai..
Tanpa membuang masa jom aku nak share bahan²yg aku gunakan dalam tiramisu yang ku buat nih😁😁
TIRAMISU
Biskut jejari
½ cawan Air kopi
250gm non diary whipping cream (aku pakai jenama mauri)
250gm cream cheese (aku pakai tantura)
1 sudu makan gula castor
1 sudu tea esen vanila
1) pukul cream cheese dgn gula kastor sampai gebu ketepikan, pukul pulak whipping cream sampai gebu n kembang kemudian masukkan dalam adunan cream cheese tadi terus kaup balikkan supaya adunan sebati..
2) Celup biskut jejari dalam air kopi,cukup sekadar membasahkan dia je jangan lama² nanti jd lembik pulak..
3) susun dalam bekas Dan letakkan adunan cream cheese kat atas biskut jari,ratakan dan tabur serbuk koko kat atasnya..
4) ulang semula proses celup n letak cream tu ikut bekas korang..
5) Proses last tu boleh la di hias ikut kesukaan masing²...Simpan dalam peti sejuk sebelum di makan..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
Sila Taip Sini