06 November, 2013

Mee sanggul kuah sup pekat ala2 sizling

Resepi ni mudah,ringkas,cepat siap tapi yang paling penting sekali sodap..

1 biji telo
Isi ayam
1 pokok sawi
1 bijik bawang beso
2 ulas bawang putih
1 sudu tepung jagung
Fish ball
Serbuk lada sulah Air
Kiub pati ayam
Sikit minyak
Mee sanggul yg dah di celur
Telo ayam sebijik

Proses pembuatan

Panaskan minyak dan tumis bawang putih dengan besa sampai naik bau..
Masukkan isi ayam dengan fish ball.
Masukkan air dan kiub pati ayam,biarkan mendidih..
Lepas tu masukan sawi n tepung jagung dengan serbuk lada sulah jugak garam jika kurang masin.
Pecahkan sebijik telo dan biarkan mendidih sekejap...

Tuangkan atas mee sanggul yang dah di celur tadi...
Kalo korang nak campur masa kuah tengah mendidih tadi pon takpe,ikot kreativiti korang la ek...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila Taip Sini